El CCS és el primer de les comarques afectades pels JJJOO d’Hivern que es reuneix amb la plataforma Stop JJOO

La trobada es va realitzar ahir a la tarda a petició de l’ens intermunicipal i hi van assistir tant consellers comarcals com alcaldes del Solsonès. L’objectiu de la reunió va ser conèixer de primera mà els arguments de la plataforma ciutadana d’oposició a la candidatura olímpica d’hivern. Des d’STOP JJOO destaquen que la trobada va servir per fer intercanvi d’informacions i abordar punts en comú, com que els jocs no representaran cap avenç en el desenvolupament d’aquests territoris. Les dues parts es van emplaçar a unir esforços per reclamar que les tres comarques puguin votar a la consulta i treballar conjuntament amb els consells comarcals del Berguedà i el Ripollès. Des del Consell Comarcal, la presidenta, Sara Alarcón, fa una valoració positiva de la trobada:

Precisament ahir al Parlament, Esquerra i Junts per Catalunya van votar a favor d’una moció dels Comuns juntament amb la CUP, en la qual la cambra insta el Govern a consensuar amb el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès la seva participació a la consulta. Els comuns entenen que la moció insta a incloure tot el territori afectat tant al procés participatiu com a la consulta popular. Des d’Esquerra, la diputada Marta Vilalta va defensar que les tres comarques també han de tenir tota la informació i que se’ls pugui escoltar. Des del grup parlamentari de Junts, l’exalcalde de La Seu Jordi Fàbrega, va dir que correspon als pirinencs decidir sobre aquest gran esdeveniment, però ha admès que es pot incorporar el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès de manera ponderada. Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assegura que la moció aprovada pel Parlament no implica ampliar la consulta al Solsonès, el Berguedà i el Ripollès:

Arran d’aquesta diversitat d’interpretacions, els grups parlamentaris d’Esquerra i Junts han enviat un comunicat conjunt expressant que són coneixedors que el Govern manté la consulta només a l’Alt Pirineu i l’Aran. Amb tot, diuen que això no impedeix que els grups parlamentaris que donen suport al Govern arribin a acords amb altres forces que permetran accentuar la implicació de la resta del territori, especialment les tres comarques, en el procés participatiu associat a la configuració de la candidatura. Puntualitzen que sota la voluntat del Govern d’escoltar el conjunt del país i arribar a consensos amb tots els actors interessats, la moció parla de consensuar amb aquestes comarques la seva incorporació a l’àmbit territorial del procés participatiu.

D’altra banda, tots els grups del Parlament han emplaçat el Govern a fer pública tota la documentació elaborada en el marc del projecte de la candidatura dels Jocs Olímpics. En canvi, no ha prosperat un punt de la moció que volia que el Parlament constatés que la celebració d’uns jocs d’hivern no dona resposta a les principals necessitats que tenen les comarques pirinenques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *