Les actuacions de La Llavor fan el ple

Èxit rotund del cicle programat per La Mare Cultural i el Consell Comarcal amb tres sessions completes de “Goig” a Santa Àgata de Clariana, amb 90 espectadors, i 70 a Sant Andreu de Clarà per “Reimaginant Bach” de Gerard Flotats. Entre els assistents hi havia programadors de diversos festivals i iniciatives artístiques i musicals d’arreu del país per donar projecció als espectacles becats. Les actuacions es van complementar amb tastos de gastronomia de proximitat i begudes de productors de la comarca.

El productor musical de Llobera Ramon Franch ha estat l’artífex de “Goig”, una aproximació a una època passada des d’una òptica actual per reivindicar la tradició oral i la memòria popular rural. Ramon Franch i la cantant cardonina Elena Ribera, acompanyats de Laia Tatjé als teclats i a la veu, s’han proposat recollir el llegat dels goigs i traslladar-los a l’actualitat i a les noves generacions per tal que no es perdin. L’espectacle comptava amb talls de veu testimonials dels seus avantpassats i narracions explicatives entre peça i peça. Un dels requisits de La Llavor era destinar la beca a proveïdors comarcals. En aquest sentit, Erika Escudero s’ha encarregat del vestuari, Marta Ricart de l’escenografia, Sara Reig de la il·luminació, les arracades d’argila dels intèrprets eren del segell solsoní Pomponi Clay mentre que els tòtems de fusta provenien de la serradora de l’Amisol i els sols de palma, d’Artesania La Palmera. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Clariana, l’equip artístic i tècnic de “Goig” ha pogut fer una estada artística de tres dies a Santa Àgata prèvia a l’estrena per poder perfilar el muntatge.

Per la seva banda, el violoncel·lista solsoní Gerard Flotats i Alexander Papp van escenificar “Reimaginant Bach” a Sant Andreu de Clarà enmig d’un acurat joc de llums. En primera instància, Flotats va interpretar una suite de Bach en format clàssic que després Papp va reinterpretar amb un estil més contemporani d’acústica i electroacústica. En aquest cas, la beca La Llavor es destinarà a la promoció i difusió del projecte.

La Mare Cultural i el Consell Comarcal ja han avançat que properament convocaran l’edició 2025 d’aquestes beques per tal que els autors tinguin marge suficient per treballar en els seus nous projectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *