Solsona recupera el Carnaval prepandèmia posant l’accent en la inclusió i convertint la plaça del Camp en l’epicentre de la festa

Aquest vespre arrenca la 52a edició del Carnaval amb els actes característics del dijous: la benvinguda del Rei Carnestoltes, el sopar gras i el ball mut. Després de l’edició virtual de l’any passat a causa de la pandèmia, els solsonins podran tornar a sortir al carrer i trobar-se a la sala polivalent per gaudir de l’esquema festiu habitual. Els actes centrals de dissabte, diumenge i dilluns es traslladen de la plaça Major a la plaça del Camp, més àmplia. Qui sortirà al carrer per primera vegada són l’Onada i la Flama, les filles de la Draca i l’Espedrera, que es van presentar en societat al ball d’assaig de diumenge. També serà el primer cop que desfilarà el Pop, el gegant inclusiu amb rodes que es va presentar a l’estiu. El podrà fer ballar tothom: des de persones amb claustrofòbia fins a infants passant per persones amb mobilitat reduïda. Quan no siguin al carrer, els gegants es podran veure al seu nou espai, Lo Cal Boig, al número 5 del carrer de les Llices. Per tal de fer un Carnaval inclusiu, durant els actes centrals s’instal·larà una passarel·la elevada perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin presenciar-los. També hi haurà un intèrpret de llengua de signes. A més, es faran transmissions en directe per internet per tal que qui no pugui anar a la plaça pugui viure la festa.

Pel que fa a la programació, per primera vegada hi haurà dos actes específics pensats per als joves d’entre 12 i 16 anys, la franja d’edat dels membres de la Minijunta, que van traslladar la seva petició a l’Associació de Festes. Ho explica el president, Gerard Argerich:

Per tal de prevenir agressions masclistes hi haurà a disposició de la ciutadania un Punt Lila Fix a la botiga del Carnaval, al número 37 del carrer del Castell, les nits de dijous a dissabte. També es pot recórrer al Punt Lila Popular, els membres del qual s’identifiquen amb una banda lila al braç, o bé als membres de la Junta en el cas dels actes a la polivalent.

Pel que fa als més petits, que no tenen classes ni demà ni dilluns, també s’han programat diverses activitats. La principal modificació és dilluns a la tarda: la passarel·la se substitueix per un photocall i un ball de disfresses.

Podeu seguir tota la programació a l’Agenda del Carnaval, que emetem diàriament a ¾ d’una, ¾ de 4 i ¾ de 7 o bé al web carnavalsolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *