Més de 600 professionals i estudiants de jardineria es reuniran dos dies a Solsona en el marc del Fòrum Professional del sector i el concurs Catskills

L’Escola Agrària del Solsonès i l’Institut Francesc Ribalta, conjuntament amb el Gremi de Jardineria de Catalunya, i el suport de l’Ajuntament de Solsona han programat aquest esdeveniment a l’entorn de la sala polivalent el 8 i el 9 de març.

L’elecció de Solsona com a seu d’aquesta trobada es deu al fet que el 2020 l’equip de l’Escola Agrària del Solsonès es va proclamar campió de Catalunya de Catskills de jardineria. Es tracta d’una competició en la qual hi prendran part estudiants de cicles formatius i PFI, Programes de Formació i Inserció, de 14 centres d’arreu del país. El certamen coincideix amb el concurs professional del Gremi de Jardineria. Tot i que es manté el format de concurs, enguany no serà classificatori pels certàmens espanyol, europeu i mundial, que s’han hagut d’ajornar a causa de la pandèmia. L’equip guanyador de l’Escola Agrària del 2020 prendrà part en el concurs espanyol a Madrid entre el 22 i el 26 de març. El professor de l’Escola Agrària i coordinador dels Catskills a Solsona Daniel Tarrés explica la repercussió de la trobada del 8 i el 9 de març:

              TARRÉS CONCURS JARDINERIA FEB 22

Tal com apuntava Tarrés, entre les propostes obertes a tothom, el dimarts 8 a les 5 de la tarda al Teatre Comarcal s’hi projectarà la comèdia francesa “Entre rosas”, d’entrada lliure. Serà amb la presència del seu director, Pierre Pinaud, al qual es farà un reconeixement, i el cònsol de França a Barcelona, Olivier Ramadour.

Pel que fa a les propostes del Gremi, el Fòrum de la sala polivalent abordarà l’evolució del paradigma del jardí, públic i privat, en els últims 30 anys. Les inscripcions encara estan obertes. A la plaça de l’U d’Octubre s’hi muntarà una minifira de proveïdors i patrocinadors i a l’aparcament del carrer de la Sardana s’hi disputaran els Catskills. Podeu consultar la programació completa a gremijardineria.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *