Xavier Castellana arrenca el compromís del ministre Escrivá d’incorporar el Solsonès en un pla per dur l’atenció presencial de la Seguretat Social a la comarca

Va ser ahir a la tarda en la sessió de control al govern al ple del Senat. El senador d’Esquerra ha argumentat que al Solsonès hi ha 13.500 persones en una extensió de 1.000 quilòmetres quadrats, de les quals 9.000 són a Solsona. Ha posat de relleu que hi ha una part de la població vulnerable, sobretot entre la gent gran, que té dificultats per accedir a aquests serveis, ja que l’oficina més propera és a 50 quilòmetres de la capital i sense transport públic. A més, la pandèmia encara ha complicat més la situació. El senador Xavier Castellana explica els dos perfils pels quals es fa necessària una atenció presencial de la Seguretat Social al Solsonès:

Castellana considera que totes les administracions han d’assumir la seva part de les competències. En aquest sentit ha explicat que fins ara els serveis socials bàsics estan assumint aquesta part d’atenció presencial que no duu a terme el govern espanyol. Creu que en el context actual no es pot permetre que això repercuteixi en l’atenció i dedicació en aquelles tasques que els corresponen.

El senador republicà ha posat de relleu que el compromís del ministre arriba després de treballar aquesta qüestió des de les administracions locals i comarcals durant molt de temps. En aquest sentit, ha subratllat la tasca del fins ara alcalde de Solsona, David Rodríguez, per fer-ho possible.

L’atenció presencial de la Seguretat Social es faria aprofitant dependències comarcals cedides per a aquesta funció, amb una freqüència d’obertura al públic adaptada a la demanda que hi hagués. Castellana explica que tant l’Ajuntament de Solsona com el Consell Comarcal ja han fet la seva part de feina i confia que aquesta qüestió es resolgui en qüestió de setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *