Els municipis de la Vall de Lord passen d’excepcionalitat a alerta per sequera

Ho fan un total de 23 pobles de la capçalera del Llobregat després de les pluges, no les dels darrers dies sinó les del març.

Mentrestant, la millora i el creixement de les reserves d’aigua als embassaments del conjunt del país ha fet que el Govern comenci a valorar si aixeca restriccions.

En qualsevol cas, serà la setmana que ve quan el Govern estudiarà la situació dels pantans i decidirà si aixeca l’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, aquí sí, després de les pluges de les darreres setmanes i que encara es podrien allargar durant els propers dies. En parlava el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort:

Tot i això, el que tenen clar des de la conselleria és que abans de fer cap canvi, posaran tots els possibles escenaris sobre la taula per evitar fer marxa enrere en els propers dies:

Segons l’últim balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua, els pantans del sistema Ter-Llobregat tenen més de 130 hectòmetres cúbics d’aigua i estan al 22% de la seva capacitat.

De totes maneres el Govern va amb molta prudència i avisa que la sequera continua sent greu i preocupant, malgrat les pluges. En aquest sentit s’expressava la portaveu del Govern, Patrícia Plaja:

Així doncs, de moment, es mantenen en estat d’emergència 1 els sis municipis del centre i l’est del Solsonès: Solsona, Olius, Navès, Riner, Clariana i Pinós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *