El Solsonès busca la complicitat de les famílies per prevenir les violències masclistes

En el marc de la Campanya Impensables, al web de la iniciativa s’hi ha publicat una guia per desmuntar un sistema de creences del patriarcat que afavoreix, sosté i legitima aquest tipus de violències. Frases com “calladeta estàs més maca”, “els nens no ploren” o “qui t’estima et farà patir” es desmunten amb nou apartats amb continguts com els estereotips de gènere, la masculinitat, la feminitat, la misogínia o els mites de l’amor romàntic. La guia convida les famílies a la reflexió basada en situacions quotidianes, amb recomanacions de canvi i transformació i recursos com contes, cançons o pel·lícules per compartir amb els infants.

La tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Maribel Bella, subratlla que la major part dels valors sexistes que es transmeten als infants es fa de manera inconscient. Per la seva banda, el conseller comarcal d’Acció Social, Xavier Castellana, assenyala que l’educació en valors comença a casa i que són les noves generacions les que transformaran el món amb una educació més oberta, inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

La guia, il·lustrada per Marta Bellvehí, ja es pot descarregar del web campanyaimpensables.cat. Els continguts s’aniran compartint setmanalment a través del perfil d’Instagram de la campanya i del setmanari Celsona Informació. Aquesta tardor se’n distribuiran exemplars impresos a través dels centres educatius i altres punts de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *