La COVID-19 afecta 50 usuaris i 16 professionals de la residència de Solsona

Al llarg del dilluns, el volum de persones positives de coronavirus a l’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona s’ha ampliat amb un nou cas entre els usuaris, que són 50 en total, i dos més entre l’equip de professionals, que ascendeixen a 16. Els positius diagnosticats els últims dos dies continuen presentant, per ara, simptomatologia lleu. Tots els usuari contagiats reben un seguiment mèdic permanent.

Per reforçar el personal, ahir es va activar la sol·licitud d’auxiliars de geriatria a través de l’equip d’intervenció ràpida de la Generalitat. S’oferirà allotjament a les persones que vagin a treballar al centre i a les professionals de plantilla que ho desitgin. Des del Patronat de la Fundació i les institucions locals, es constata “el gran esforç i la indubtable professionalitat de tot l’equip de treballadores en moments d’extrema exigència”.

Ahir a la tarda es va dur a terme una reunió, seguida d’una visita de representants de Bombers de la Generalitat, Salut Pública, atenció primària i responsables de la residència. Es va comprovar la sectorització dels diferents espais i es va valorar la idoneïtat dels circuits de la roba, els residus, el menjar i l’ús dels EPI, entre d’altres. Es va acordar que la desinfecció es realitzarà més endavant.

D’altra banda, per iniciativa dels Serveis Socials, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal engegaran avui mateix una campanya a les xarxes de suport als usuaris, professionals i famílies de l’hospital, que durà per lema “Solsona amb la residència” –i s’identificarà amb l’etiqueta #SolsonaamblaResidència

Quant a l’evolució de l’epidèmia al conjunt de la comarca, segons informa la direcció del Centre Sanitari, les xifres han empitjorat coincidint amb les festes de Nadal. Durant la setmana passada es van detectar 17 nous positius, sense comptar els casos de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, a partir de 188 proves PCR i 40 tests d’antígens ràpids.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *