El Consell Comarcal organitza trobades amb els majors de 65 anys per elaborar una diagnosi sobre l’envelliment al Solsonès

L’objectiu és recollir propostes i suggeriments per aquest col·lectiu per, a partir d’aquí, redactar el Pla comarcal d’envelliment km0. La cooperativa Raiels és la responsable tècnica de desenvolupar aquesta tercera fase de l’estudi, que es va presentar al desembre al Consell d’Alcaldies i que va continuar al gener amb una sessió de treball amb els professionals i les entitats que cooperen i interactuen amb la gent gran.

A partir de la setmana que ve, es duran a terme trobades amb els majors de 65 anys en 7 punts de la comarca per posar en comú els seus punts de vista sobre els serveis per a aquest col·lectiu, els recursos i equipaments, per recollir l’opinió i fer una valoració de la situació que viuen actualment. Així mateix, es volen conèixer les necessitats de les persones grans però també el potencial que aporten al territori per promocionar l’envelliment actiu i la participació en el seu entorn. A partir d’aquí, es redactarà el Pla comarcal d’envelliment km0 que, entre altres, ha de garantir que les persones grans tinguin una vida activa i independent a la seva llar, fomentar l’autonomia i la qualitat de vida, treballar per evitar les situacions de soledat no volguda i adequar els recursos a les seves necessitats.

La setmana vinent hi haurà les dues primeres convocatòries per a aquest col·lectiu: dimarts a les 11 del matí a l’Ajuntament d’Odèn i dijous a la mateixa hora al local social de Sant Climenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *