Dolors Guàrdia impartirà un taller de lectura i escriptura sobre les relacions maternofilials a la biblioteca

Serà els dissabtes al matí entre el 4 de març i el 15 d’abril sota el títol “Emocions i paraules”. Pretén ser un espai de reflexió sobre les relacions entre mares i filles a partir de sessions monogràfiques i independents inspirades en textos de reconegudes autores. La coordinadora del Club de lectura de dones combinarà la lectura amb exercicis d’escriptura fàcil amb tècniques que poden servir per abordar altres conflictes o fortaleses emocionals.

El primer dia es llegiran fragments de “La trena”, de la francesa Laetitia Colombani, sobre la lluita de tres dones rebels en la recerca  de la llibertat personal i social, i es recorrerà a la tècnica de la carta. El dia 11 de març es treballarà l’autobiografia i es parlarà del llibre “Per què ser feliç quan podries ser normal?”, de Jeanette Winterson, sobre una infantesa ofegada per una mare autoritària i cruel. La setmana següent es llegiran textos de “Lèxic familiar”, de la italiana Natalia Ginzburg, mentre que la tècnica treballada serà el diàleg. L’1 d’abril l’autora serà Najat El Hachmi i l’obra “Mare de llet i mel”, on narra en primera persona la història d’una dona musulmana nascuda al Rif que decideix emigrar amb la seva filla a Catalunya. En aquesta ocasió, es treballarà el microrelat. Finalment, el 15 d’abril es tractaran textos de la novel·la de Milena Busquets “També això passarà”, escrita arran de la pèrdua de la mare de l’autora. Es proposarà als participants descobrir la tècnica del retret i el semàfor vermell.

El taller “Emocions i paraules” es basa en una selecció de textos feta per Dolors Guàrdia per complementar amb una activitat participativa un mes dedicat a les dones. És una proposta subvencionada per la Biblioteca Carles Morató amb la col·laboració d’Òmnium Solsonès. Les inscripcions es poden formalitzar al mateix equipament al preu de 5 euros cada sessió o bé per tot el programa per 15 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *