Gemma Casals és proclamada reina Carnestoltes 2023

Amb una posada en escena a l’estil britànic, acompanyada de la guàrdia reial, ahir al vespre es va coronar Gemma Casals com a reina de la festa de nou a la plaça Major. Carnavalera de cap a peus, va formar part de la junta quan encara no era major d’edat i fins al 1996. D’aquella època en destaquen les bates de colors de la Junta i els concursos amb humoristes reconeguts. Tot i que inicialment era de la comparsa dels Mata-rucs, posteriorment va ser fundadora de la comparsa de la Geganta Boja, de la qual n’és presidenta perpètua. Casals també és una persona molt activa a la seixanta-novena. L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, també amiga personal, li va lliurar les claus de la ciutat en un acte presentat per Elis Colell i Uriol Gilibets.

Aquest matí ha estat pels més petits, que han posat els gegantons a prova aprofitant que no hi ha escola. Els boits seran els protagonistes d’aquesta tarda a l’espera dels actes de demà, dia central, amb l’estrena del nou bramador, l’arribada, la proclamació del mata-ruc d’honor i la penjada del ruc. Diumenge serà el torn del sermó, els ballets i les contradanses, entre d’altres, mentre que dilluns els més petits gaudiran del seu dia. Podeu consultar tota la programació detallada a l’Agenda del Carnaval que emetem aquests dies o bé al web app.carnavalsolsona.com.

Atraccions inclusives

Per tal de fer les atraccions més inclusives, l’Ajuntament demana als firaires de les 23 atraccions instal·lades al Camp del Serra que respectin l’horari sense llums ni soroll per afavorir la participació dels infants amb hipersensibilitat sensorial i trastorns de l’espectre autista. Cal apagar música, sirenes i il·luminació com a mínim entre avui i dilluns de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 5 a 6 de la tarda. És una iniciativa implantada des del 2020 a proposta de la CUP en un ple que està aplaudida per la nova associació TEA Solsonès.

D’altra banda, la Policia Local recorda als firaires els horaris que cal complir per respectar el descans veïnal. S’ha de reduir el volum de la música a partir de les 10 de la nit i apagar-la completament a les 12 avui i demà i a les 11 la resta de dies. L’activitat es pot allargar una hora més si es fa sense música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *