Solsona es prepara per celebrar un dels Corpus més antics del país amb la incorporació d’un concert dissabte a la nit

Del 30 de maig al 2 de juny, la ciutat tornarà a festejar una celebració que es va instituir el 1331. El programa d’actes, coordinat per la regidoria de Cultura, inclou una quinzena de propostes fins a mitjan juny organitzades per escoles, entitats i equipaments.

Els elements més singulars són la baixada del bestiari de foc, el ball del drac i la roda de foc; dissabte a la nit; i la catifa dels escoltes i els ballets diumenge al matí. La principal novetat és un concert a càrrec de la formació The Velcros dissabte a 2/4 d’una de la matinada a la plaça del Ruc, després de la roda de foc. L’organitza l’Agrupació de Geganters de Solsona. Per a l’alcaldessa, Judit Gisbert, és un atractiu més per ampliar el públic jove atret per la festa. Pel que fa a la resta del programa, el regidor de Cultura, Albert Colell, subratlla el valor per al patrimoni festiu solsoní de mantenir la tradició.

Recordem que, un any més, Solsona ofereix 8 places per a persones amb mobilitat reduïda per gaudir dels ballets des de l’entarimat de la plaça Major. En cas que sigui necessari, es prioritzaran els infants. Es pot reservar lloc a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament fins dimecres que ve a la una del migdia. És una proposta que es duu a terme amb el suport de voluntaris de Creu Roja Solsonès.

Pel que fa al programa de Corpus, es pot descarregar en línia del web ajsolsona.cat. Se n’ha fet un tiratge molt reduït de 50 exemplars en format paper, que es poden recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, per a qui col·leccioni el programa o no tingui recursos digitals per accedir-hi en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *