El Museu de Solsona organitza una taula rodona basada en l’obra de Picasso “Somni i Mentida de Franco”

Tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les 6 de la tarda a l’equipament, l’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.

Es tracta d’una conversa basada en la significació i la interpretació de l’obra homònima del pintor malagueny en relació amb la memòria històrica. Vol posar de manifest conceptes com la censura, la resistència cultural, la persecució política i la lluita per la llibertat d’expressió durant el règim franquista.

La taula rodona estarà moderada pel solsoní Jordi Guixé, director de l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, que col·labora amb aquesta proposta. L’EUROM és una xarxa internacional que aglutina institucions i organitzacions per comprendre i analitzar diferents processos històrics del passat més recent.

Hi prendran part tres professionals de l’art vinculades a diferents museus de l’Estat espanyol. D’una banda, hi participarà Maria Guinovart, directora de l’espai que porta el mateix nom, des d’on difon i actualitza el llegat del seu pare, l’artista Josep Guinovart. També hi serà Elena Llorens, conservadora del Museu Picasso de Barcelona que ha centrat el seu treball d’investigació en l’art modern del període d’entreguerres. Finalment, hi haurà Iratxe Momoitio, directora del Museu de la Pau de Gernika des de la seva creació, el 1998, i impulsora del Centre de Documentació sobre el bombardeig de Gernika.

Aquesta activitat s’emmarca en l’exposició “Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes”, que es pot visitar al Museu fins al 15 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *