S’estrena ‘Ardara’, una pel·lícula de la productora amb seu a Solsona Elsabeth

La setmana passada va arribar als cinemes el primer llargmetratge de Raimon Fransoy i Xavi Puig, protagonitzat per Bruna Cusí, Maria García Vera i Macià Florit. Ardara narra la història d’un viatge físic i emocional a Irlanda d’un menorquí que coincideix amb dues actrius barcelonines i, en finalitzar l’estiu, desapareixen. La cinta, amb un llenguatge propi del documental, parla del rastre i la memòria i reflexiona sobre l’acte d’explicar i representar les coses. Sentim Xavi Puig, responsable d’Elsabeth:

El rodatge va començar el 2014 i va finalitzar el 2016. Es tracta, de fet, de la primera pel·lícula de Bruna Cusí, rodada abans que participés en films com Incerta glòria o Estiu 1993, per al qual va rebre el Goya a Millor actriu revelació.

Ardara ha estat una producció petita i autofinançada, que va començar a caminar amb una campanya de micro-mecenatge. Puig posa de relleu la llibertat creativa que això ha permès. D’altra banda, la pel·lícula té una part de factura solsonina. Ho explica el codirector:

Per tot això, d’aquí uns mesos es preveu organitzar una presentació d’Ardara a Solsona, tot i que encara no hi ha la data fixada. Durant tots aquests anys, Elsabeth ha anat treballant simultàniament amb altres projectes, d’entre els quals destaca la plataforma en línia de vídeos musicals Tots Sants. Entre els seus treballs actuals hi ha d’elaboració d’un documental sobre els 50 anys del Carnaval de Solsona. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *