La gespa del camp de futbol, el projecte de Cal Manel i la millora del c/Blat, entre les principals inversions de l’any que ve

Amb els vots favorables d’Esquerra, els vots contraris de Junts per Solsona i la CUP i l’abstenció del PSC, ahir al vespre es va donar llum verda al proper pressupost, de 9 milions i mig d’euros. És una xifra un 1,73 per cent superior a la de l’exercici vigent, amb uns 700.000 euros destinats a inversions. Ramon Xandri, regidor d’Hisenda, defensava així el plantejament del pressupost:

Xandri va afirmar en el Ple que aquesta proposta de pressupost era assumible per tots els grups. Per a Junts per Solsona, per l’accent que es posa en la promoció econòmica i en el manteniment de les instal·lacions; per a Alternativa per Solsona-CUP, atès el seu pes social i cultural, i per al PSC, per l’increment pressupostari en Joventut i Educació.

Però Junts per Solsona no va donar-hi suport per diversos motius. Un d’ells, en què va coincidir amb la CUP, és en la partida destinada al pressupost participatiu, que continua sent de 50.000 euros i consideren clarament insuficient. Sentim un altre dels arguments exposats pel portaveu de Junts, Marc Barbens:     

Barbens es referia a la implementació de la recollida porta a porta; la construcció del tanatori, i el projecte executiu de Cal Manel, a l’Illa Cultural. Junts és del parer que aquests projectes acabin duent l’Ajuntament a assumir un pla econòmic financer i es deixi de banda altres actuacions prioritàries com les millores dels pavellons.

Tampoc es va alinear amb l’executiu municipal la formació cupaire. Malgrat celebrar que es destini una partida a la realització d’un estudi dels habitatges buits de Solsona, ApS-CUP creu que caldria anar més enllà. Així s’expressava al Ple el regidor Òscar Garcia:

Per la seva banda, la regidora socialista, Encarna Tarifa, va abstenir-se en el pressupost especialment pel que considera una aposta poc arriscada en Medi Ambient:

En la sessió plenària d’ahir al vespre també es va donar llum verda a la quarta modificació de crèdit d’enguany. En aquest cas era per fer front a una despesa de 24.000 euros en estudis i treballs tècnics i 27.000 en conservació de parcs i jardins. Junts i la CUP s’hi van posicionar en contra al·legant que el procediment no era l’adequat tenint en compte l’escàs marge de temps per a la contractació abans de final d’any.

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *