La menció de la República Catalana en una moció sobre el 25N provoca l’abstenció de la regidora del PSC

Tot i subscriure tots els acords del text referents als drets de les dones, Encarna Tarifa lamentava que no podia donar-hi suport en mencionar-se la República quan la meitat dels catalans no la volen.  Així, la regidora socialista es va abstenir en aquesta moció per la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones mentre que la resta de grups hi van votar a favor. La regidora d’Igualtat, Judit Gisbert, menciona alguns dels acords adoptats:

D’altra banda, el ple d’ahir al vespre va donar llum verda a una moció que denuncia la censura del Tribunal Constitucional al Parlament i reivindica el dret dels diputats d’aquesta cambra i dels regidors solsonins a poder debatre tots els assumptes que interessen la ciutadania. Això inclou qüestions com el dret a l’autodeterminació, la monarquia o la sobirania. Aquesta moció va rebre el suport de tots els regidors excepte la regidora del PSC, que hi va votar en contra. Encarna Tarifa n’exposa els motius:

La moció recorda que el Parlament de Catalunya ha aprovat desenes de resolucions polítiques sobre el dret a l’autodeterminació des de l’any 1989. Afirma que això no ha estat objecte de persecució i censura per part de les institucions de l’Estat i així ho ha de seguir fent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *