Neix la Taula d’Entitats Culturals de Solsona per coordinar el teixit associatiu de la ciutat

Divendres al vespre se’n va celebrar la primera trobada en format virtual amb la participació de 18 representants d’una vintena d’entitats, la regidora de Cultura, Judit Gisbert, i la tècnica municipal de Cultura. Aquesta reunió es va plantejar com una presa de contacte. Hi van prendre part l’Associació de Festes del Carnaval, Òmnium Cultural, l’Orfeó, el CEL, la Colla Gegantera del Carnaval, l’Agrupació de Geganters, l’Esplai, l’Orquestra Patinfanjàs, la Cobla, el SOM i Solsona Experience. També hi eren presents el Grup de Natura, Amics de Mossèn Huguet, Altreatre, La Mare Cultural, La Despenjada, Trinxaranga i l’Associació Musical La Quinta. S’hi havia convocat les 43 associacions culturals registrades a Solsona, que es conviden a sumar-s’hi a partir de la propera reunió, que probablement serà abans de final d’any. Les entitats interessades poden contactar amb la regidoria per correu a cultura@ajsolsona.cat. La regidora de Cultura, Judit Gisbert, apunta l’objectiu de la Taula d’Entitats:

Si una entitat planifica un acte ho comunicarà a la Taula per sondejar la possibilitat d’establir col·laboracions. Per evitar coincidència de convocatòries al calendari, es crearà una agenda interna de previsions, encara que no estiguin tancades. D’altra banda, quan la situació sanitària ho permeti, es publicarà una agenda cultural mensual per reforçar la difusió.

Precisament, una de les preocupacions del sector és la reactivació postcovid. Es considera important preparar l’arrencada i apostar sobretot per l’oferta cultural local.

La creació de la Taula d’Entitats Culturals de Solsona s’alinea amb una proposta de la CUP fa tres anys. Alternativa per Solsona emplaçava l’Ajuntament a adoptar un rol de coordinació i dinamització del teixit associatiu, que organitza prop del 60% dels actes de l’agenda cultural solsonina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *