Els tres municipis de la Vall de Lord es plantegen tornar a fer la recollida de residus conjunta

Sant Llorenç, La Coma i Guixers ja havien compartit sistema, però aquests dos últims es van incorporar al sistema de recollida rural del Consell Comarcal quan Sant Llorenç va posar en marxa el porta a porta. Aquesta és una de les qüestions principals tractada en les reunions periòdiques que celebren els tres consistoris per tractar temes conjunts, que es duen a terme des de les eleccions municipals de l’any passat. Tot i que les trobades s’havien aturat arran de la pandèmia, aquesta convocatòria s’ha programat amb caràcter d’urgència en tant que Sant Llorenç ha de tornar a convocar el concurs per renovar la concessió del porta a porta i, si es vol introduir algun canvi, s’ha de fer en els propers mesos. Així ho ha posat de relleu a Solsona FM l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, que admet que la iniciativa es troba en fase inicial, ja que els altres dos municipis han d’acabar de decidir quin és el millor sistema. Si La Coma i Guixers se sumen al porta a porta, caldrà estudiar si econòmicament és viable i plantejar quin tipus d’ens s’ha de crear per gestionar-ho. El debat arriba també en un moment en el qual el Consell Comarcal també s’està replantejant el sistema de gestió rural de residus.

D’altra banda, els tres ajuntaments han acordat finançar un avantprojecte per crear l’Associació Forestal Vall de Lord, amb participació pública i privada. Sorgeix de l’experiència professional d’un veí de Guixers a Alemanya, i pretén fer una gestió forestal global i conjunta encaminada sobretot a netejar els boscos per evitar grans incendis. Ho destaca l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu:

 La idea és fer una gestió completa dels boscos des de l’Associació Forestal. A curt termini contempla tallar fusta de forma sostenible i, si prospera, a llarg termini es podria impulsar ramaderia extensiva, que implicaria la creació de llocs de treball, i la instal·lació de calefacció de biomassa en els equipaments públics de la Vall de Lord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *