Les estacions d’esquí del Solsonès enceten temporada amb obertura progressiva i amb l’esperança que augmenti el gruix de neu

Ho han explicat aquest matí a La Central els directors de Port del Comte, Albert Estella, i Tuixent-La Vansa, Albert Nadal, que han acollit els primers esquiadors.

A Port del Comte han obert la zona de debutants i la de tubbies i trineus pels més petits, tot amb neu produïda. Confien que la baixada de temperatura prevista per dimecres els ajudi a poder continuar fent neu i anar obrint pistes, almenys un telecadira i tres pistes més.

Per tal d’evitar aglomeracions, Port del Comte ha obert més taquilles i més separades, ja que no té habilitada la venda per internet. Albert Estella demana paciència i prudència als usuaris que acudeixin al servei de lloguer, ja que és més lent. Pel que fa als bars a prop de pistes, estan oberts un 50% tot i que per accedir als restaurants cal desplaçar-se una mica. Albert Estella, director de Port del Comte, explica les mesures que s’han aplicat per mantenir les distàncies de seguretat:

Pel que fa a Tuixent-La Vansa, l’estació ha obert portes per raquetes de neu, el servei de lloguer i el restaurant. Confien que les condicions meteorològiques els permetin obrir properament el circuit de nòrdic. El seu director, Albert Nadal, assegura que han optat per utilitzar el sentit comú per prendre les mesures que els han semblat més adients, que normativa no especifica. Per evitar aglomeracions a les taquilles, s’ha posat en marxa un sistema de venda en línia. Albert Nadal:

Aquesta és una mesura que ja quedarà implantada i que, a més, permetrà controlar l’aforament, juntament amb l’ocupació del pàrquing. Nadal explica que els últims dies hi ha hagut força trucades i correus electrònics de persones que estan insegures. El director de Tuixent-La Vansa els insta a oblidar-se una estona de la Covid i gaudir de la muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *