Els habitants del Solsonès afectats per la Covid-19 que no tinguin un domicili adient per fer la quarantena podran anar a un alberg de Manresa

Concretament, l’alberg del Carme, gestionat per personal de la Creu Roja, allotjarà contactes de positius i positius asimptomàtics del Bages, Solsonès, Anoia, Osona i Moianès. N’ha parlat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, de visita a Manresa aquest diumenge.

L’alberg podrà atendre fins a 59 persones en una desena d’habitacions i donarà servei a la Regió Sanitària Central. 

En la mateixa visita del conseller s’ha anunciat un acord entre el Govern i la Creu Roja per establir un conveni de 4 milions d’euros per garantir l’alimentació infantil a famílies vulnerables. Es tracta d’un programa de sis mesos que pretén garantir l’alimentació infantil a 14.000 famílies. Les ajudes es donaran a través d’unes targetes carregades amb imports que van dels 75 als 125 euros en funció del nombre de persones de les unitats familiars.

D’aquesta manera, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol potenciar la compra de proximitat i “donar autonomia” als usuaris a l’hora d’escollir els productes que adquireixen.

La Creu Roja assessorarà els beneficiaris sobre els recursos i serveis del conjunt de la xarxa de protecció social als quals poden accedir com l’ingrés mínim vital, la renda garantida de ciutadania o el bo social elèctric.

 Per la seva banda, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha explicat que amb el conveni signat amb la Generalitat esperen “superar les 42.000 ajudes perquè les famílies amb infants i joves menors de 18 anys amb alta vulnerabilitat puguin tenir les necessitats bàsiques al dia: entre elles, salut, alimentació i escolarització…”. Una tasca que faran amb les més de 100 Assemblees Comarcals i Locals que donen servei a més de 300 municipis al país i amb la col·laboració dels ajuntaments, els consells comarcals i els serveis socials”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *