Finalitza la tercera fase de rehabilitació del monestir de Sant Llorenç

La intervenció s’ha centrat en la rehabilitació dels edificis de la Casa Prioral, Cal Morrut i les capelles que donen al claustre.

La zona noble de la planta baixa i de la primera planta de la Casa Prioral i les capelles del claustre es destinaran al Museu de la Vall de Lord. A l’annex de Cal Morrut s’hi ubicaran l’arxiu històric, les dependències de direcció i estudi del museu i el nucli de comunicacions verticals. La segona planta de la Casa Prioral es destinarà a dependències parroquials. El claustre, per la seva banda, actua com a element vertebrador del conjunt del Monestir, donant accés al museu i a l’arxiu i unint les diverses dependències de la parròquia.

Les obres han consistit en la consolidació de les parts deteriorades de l’edifici, s’han restaurat els paraments verticals i horitzontals originals, millorant-ne l’aïllament, i s’ha redistribuït la segona planta de la Casa Prioral i se n’han renovat les instal·lacions.

L’actuació ha tingut un cost de 112.800 euros, la meitat dels quals procedeix de l’1% cultural i, la resta, un 50% de l’Incasòl, un 25% de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i, el 25% restant, entre el consistori, la Parròquia i el Bisbat a parts iguals. Ha gestionat la intervenció l’Incasòl, a través del projecte redactat per l’arquitecte Joan Canal i l’ha executat l’empresa Caopsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *