La instal·lació d’una dotzena de caixes niu per a ocells i ratpenats al nucli urbà estrena una prova pilot per combatre plagues

La brigada municipal les està col·locant a la plaça del Camp, el passeig del Pare Claret, el Vall Fred i el Vall Calent. En la primera fase d’aquest projecte de les regidories de Medi Ambient i Parcs i Jardins assessorades pel biòleg Ferran Fontelles i l’enginyer tècnic forestal Rafel Rodell, es col·locaran a cada zona dues caixes niu per a ratpenats i una per a xuts. Es tracta de caixes de fusta de la comarca procedents de la serradora d’Amisol. La intervenció té un cost de 3.000 euros. Més endavant també se’n col·locaran per a mallerengues. El projecte complet preveu la instal·lació d’un centenar d’aquests elements en una desena d’indrets de la ciutat.

La intenció inicial era col·locar-les abans del març perquè hi poguessin criar, però s’ha endarrerit amb motiu de la pandèmia i es deixarà per a més endavant, per poder fer una jornada de sensibilització ambiental amb escoles i entitats. La idea és que els més petits puguin prendre part en la revisió d’aquests habitatges d’animals. Al nucli urbà de Solsona hi ha manca d’arbres grans amb cavitats naturals on fer-hi el niu així com de forats a les parets on tradicionalment s’amagava aquesta fauna. Alhora, aquestes espècies poden contribuir a lluitar contra plagues com la processionària del pi, el tigre del plàtan o la papallona del boix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *