La Generalitat declara com a obra d’emergència el desplegament de la fibra òptica fins a Solsona i a nou capitals de comarca més

Es tracta de donar continuïtat a la xarxa de fibra que arriba fins a Súria, amb una longitud de 36 quilòmetres i una inversió d’un milió 800.000 euros. El desplegament beneficiarà directament 51 municipis de 16 comarques que actualment tenen una cobertura insuficient així com altres municipis de forma indirecta pel fet de tenir més a prop la xarxa de la Generalitat. La xarxa de fibra òptica permetrà assegurar la connectivitat en uns moments en què és bàsic garantir la cobertura a tot el territori, a causa de les mesures de confinament pel coronavirus. El teletreball i la formació en línia, entre d’altres, posen sobre la taula la necessitat de tenir una infraestructura amb uns nivells de seguretat física superior a les existents. I és que les últimes setmanes els increments de trànsit d’internet a Catalunya han estat d’entre el 50 i el 80%.

El pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca va ser aprovat per l’executiu català el passat mes d’octubre. Es preveu que aquest any quedin connectades totes les capitals de comarca i els municipis al seu pas, aconseguint una cobertura de 6,4 milions d’habitants, el 84% de la població de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *