Diversos municipis del Solsonès fomenten l’ús de mascaretes entre els seus veïns

A Solsona, l’Ajuntament recomana utilitzar-ne juntament amb els guants per autoprotegir-se i evitar el contagi a les altres persones. Posa de relleu que sempre és millor dur protecció que res i afirma que si no se’n disposa els establiments n’haurien de facilitar. Els propers dies es faran noves distribucions als comerços solsonins de mascaretes casolanes confeccionades per persones voluntàries.

A Sant Llorenç, l’Ajuntament n’ha començat a repartir avui a través dels establiments del poble. Es tracta d’un remesa de 400 unitats de mascaretes reutilitzables que es poden rentar a 60 graus i fer-les servir tants cops com calgui. Amb tot, recomanen a la població agafar-ne només una per a cada membre de la unitat familiar. En cas que s’esgotin, se’n podran adquirir més ràpidament ja que es fabriquen en una empresa solsonina. El consistori agraeix la col·laboració a les Modistes de la Vall la confecció i distribució de mascaretes; Voluntaris del Berguedà, que han portat materials de protecció a la Residència La Vall; i Voluntaris del Solsonès, que han donat viseres per als comerciants del poble.

En altres municipis de la comarca, com és el cas de Navès o Pinós, l’Ajuntament ha bustiat als domicilis mascaretes que es poden rentar a 60 graus per tal que arribin a tot el veïnat.

Més material pel Centre Sanitari

Paral·lelament, el Centre Sanitari del Solsonès ha rebut noves donacions de material divers per part d’empreses i entitats. Motocard i el Motor Club del Solsonès han donat una vintena d’ulleres protectores cadascun; Fitaller 80 obridors d’ús personal per obrir les portes sense tocar-les amb la mà i 55 pantalles facials de protecció i Ibervending 25 caixes d’aigües pel personal sanitari. D’altra banda, Jaume Oró ha fet lliurament de 100 mascaretes, 4 dosificadors d’hidroalcohol d’un litre i 5.000 bosses de deixalles de diferents mides; i el centre veterinari de Sant Llorenç d’Hortons, un paquet de bates protectores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *