La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona i el violoncel·lista Gerard Flotats interpretaran clàssics de la música de cobla en un concert gratuït al Teatre Comarcal

Tindrà lloc el proper divendres 19 a 2/4 de 10 del vespre i l’organitzen la formació i la regidoria de Cultura. Junts tocaran “Sant Martí del Canigó”, de Pau Casals, i “Remembrança”, de Joaquim Serra. D’altra banda, s’estrenarà “Juvenil Ciutat de Solsona”, una sardana que el director, Albert Fontelles i Ramonet, dedica a la formació a la qual està vinculat des de fa més de 18 anys i que dirigeix des de fa 8 anys. El repertori del concert també inclourà obres de Manuel Oltra i Francesc Cassú i dues sardanes de lluïment de Joan Roure i Martirià Font, que seran interpretades per la trombonista Casey Sarri i el contrabaixista Adrià Cinca.

El regidor de Cultura, Albert Colell, destaca que amb aquest concert es vol fomentar la música de cobla més enllà dels registres habituals de les ballades de sardanes i la festa popular, tot aprofitant l’alta qualitat artística de la Cobla. Per la seva banda, el director de la formació, Albert Fontelles i Ramonet, subratlla que és un plaer compartir escenari amb un dels músics solsonins amb més projecció del moment.

Nascut a Solsona el 2001, Gerard Flotats va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Joan Roure. Als 16 anys es va traslladar a Anglaterra amb una beca per estudiar a la Wells Cathedral School. Des del 2019, estudia a la Royal Academy of Music, on ha tocat de solista, igual que amb l’orquestra de l’AIMS Festival. Gerard Flotats és membre actiu de la Jove Orquestra de la Unió Europa, la Nacional d’Espanya i la Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *