Guixers aprova un pressupost de 748.000 euros per a l’any vinent, amb prop d’un 60% per a les inversions del PUOSC

El ple de l’Ajuntament va donar llum verda ahir a la tarda al pressupost més elevat dels últims anys, marcat sobretot per la injecció de diners de la Generalitat per la recuperació del Pla Únic d’Obres i Serveis. N’explica els detalls l’alcalde de Guixers, Jordi Selga:

Del capítol d’inversions, 146.000 euros es destinaran a l’adequació d’un punt d’accés wifi a la zona de la Creu del Codó; la pavimentació de diversos camins d’accés a masies; i el condicionament de la zona de bany dels Estevats. L’ampliació del local polivalent, la rehabilitació del pis de l’ajuntament i el condicionament del ferm de camins disposaran d’un pressupost de 120.000 euros. Finalment, 103.000 euros s’invertiran en la instal·lació d’una caldera de biomassa, mobiliari urbà i condicionament del ferm de diversos camins.

A banda del pressupost, en el ple d’ahir a la tarda Guixers també va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per al proper exercici. S’actualitzen les taxes de recollida de deixalles, que eren molt baixes, i pràcticament es doblen. D’altra banda, també es regula l’ordenança en cases rurals, hotels, grans empreses i albergs. Amb tot, la voluntat del consistori no és punitiva. Ho posa de relleu l’alcalde, Jordi Selga:

A la bonificació del 50% de la taxa d’escombraries per bones praxis, les persones que visquin soles i que tinguin una renda inferior a la mínima establerta també hi poden sumar una bonificació social del 30%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *