El Solsonès segueix amb xifres rècord de contagis i arriba als 37 casos diagnosticats en una setmana

Això suposa l’augment de contagis més significatiu des de l’inici de la pandèmia a la comarca. Des del Centre Sanitari atribueixen aquest increment a les gairebé 400 proves PCR que es van realitzar de dilluns a divendres de la setmana passada. El director mèdic de l’ens, Juan Campus, destaca l’esforç que s’està fent amb la realització d’aquest volum de proves i en el seguiment dels positius detectats. Malgrat això, Campus reconeix que el virus està descontrolat i la seva capacitat de propagació no sembla que afluixi. Ara mateix, la taxa de propagació al Solsonès és la cinquena més alta de Catalunya amb una ràtio de 2,24; mentre que el risc de rebrot a Solsona manté un índex molt alt, de 968 punts.

La majoria de positius detectats les últimes setmanes al Solsonès presenten símptomes lleus, si bé la setmana passada va ingressar una persona gran.

Pel que fa als centres educatius, dels 10 grups que hi havia confinats la setmana passada, 4 de l’Institut Francesc Ribalta ja han tornat a les classes presencials mentre que la resta segueixen en confinament. A més, aquesta setmana també hi hem de sumar un nou grup d’Arrels Primària.

Les autoritats sanitàries fan una nova crida a la prudència i a complir les directrius que es dicten des del Departament de Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *