Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una estructura criminal que empadronava falsament persones estrangeres en situació irregular a Solsona

La investigació es va iniciar a principi d’any quan els Mossos van detectar que un grup de persones falsificava empadronaments de persones estrangeres a la ciutat. Durant la investigació, els agents van esbrinar que hi havia una organització criminal formada per diverses persones que treballaven de manera coordinada entre Manresa i Solsona. Una persona del grup residia a Manresa i s’encarregava de buscar estrangers en situació irregular. Un cop els tenia, contactava amb dues persones de Solsona que contactaven amb veïns que volguessin empadronar aquests estrangers al seu domicili. Finalment, aquests ciutadans anaven amb la persona estrangera a l’Ajuntament i l’empadronaven falsament al seu domicili. 

L’operació va concloure el 17 de maig passat amb la detenció de quatre persones i dues més denunciades.

Se’ls relaciona amb delictes de pertinença a organització criminal, contra els drets dels ciutadans estrangers i falsificació de document públic. A més, també s’ha sabut que cobraven entre 300 i 600 euros per cada persona en situació irregular. La persona empadronada només anava a Solsona per fer aquest tràmit a l’Ajuntament, però mai acabava residint en el domicili on s’empadronava. D’aquesta manera, aconseguia tenir accés a beneficis socials, com la targeta sanitària i altres ajudes de l’Administració. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *