Per municipis, la coalició de Junts i Impulsem s’enduu 11 de les 17 alcaldies de la comarca

Dos dels municipis més poblats després de Solsona, Torà i Olius, canvien d’alcaldia i passen a mans de dones. A Olius, Marta Comitre, d’Impulsem Olius, és la nova alcaldessa amb 4 regidors. El fins ara alcalde, Antoni Márquez, passa a l’oposició amb 3 i el republicà Josep Caelles queda fora del consistori. Marta Comitre es mostrava molt satisfeta pels resultats i apuntava les iniciatives prioritàries del seu grup:

Per la seva banda, Antoni Márquez destaca que mantenen la fidelitat, amb els mateixos vots i regidors. Atribueix el canvi als vots de l’enfonsament d’Esquerra que han anat cap a Impulsem. Márquez s’ha compromès a fer una oposició digna tal i com es mereix el municipi.

Desfeta d’Esquerra a Torà, on l’alcalde, Magí Coscollola, passa a ser la tercera força, empatada a 2 regidors amb Independents per Torà de Mercè Valls. A priori, sembla que el trasllat de comarca ha passat factura a Coscollola mentre que ha beneficiat Isabel Torres, d’Ara Torà-Compromís Municipal, que amb 5 regidors esdevé alcaldessa.

El mapa comarcal creix en número d’alcaldesses. A banda de Judit Gisbert a Solsona, Esquerra suma Dolors Caelles a Llobera, la més votada d’entre els 5 regidors, 4 republicans i un de la CUP. A les files de Compromís Municipal, a Isabel Torres i Marta Comitre s’hi suma Íngrid Melero a Clariana, amb 4 regidors, mentre que continua Maria Claustre Sunyer a Castellar de la Ribera. També canvia d’alcalde La Coma, amb Gerard Bajona, l’únic candidat. Els altres municipis amb llista única que continuen amb el mateix alcalde són Navès, Pinós i Sant Llorenç, amb Josep Maria Casafont i Xavier Vilalta, de Junts, i Francesc Riu de Piteus-Acord Municipal.

A Odèn, la candidatura més votada ha estat la de l’actual alcalde, Albert Solé, d’Acord Municipal, que passa de 2 a 3 regidors. Probablement reeditarà el pacte amb Compromís per Odèn de Pere Vilaginés, que repeteix amb 2 regidors, mentre que Independents per Odèn de Xavier Vilaseca també n’ha tret dos. A Esquerra, Benjamí Puig manté l’alcaldia de Pinell.

Marià Torra, a La Molsosa, és l’alcalde més veterà. Continuen Josep Puig a Biosca, Jordi Selga a Guixers, Daniel Rovira a Lladurs i Joan Solà a Riner.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *