El Solsonès té geolocalitzades més de 2.300 edificacions perquè hi puguin arribar amb rapidesa i facilitat els cossos de seguretat i emergència

Aquest migdia el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet l’entrega simbòlica dels imants de nevera amb els codis als alcaldes de la comarca que ha imprès el Consell Comarcal. Ha estat un procés llarg que ha requerit la implicació del Departament d’Interior, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Consell Comarcal i els ajuntaments del Solsonès. En primera instància, ha calgut identificar totes les masies, consensuar els topònims i establir les coordenades per atorgar un codi. La idea és que cada casa tingui el seu imant a la vista. S’hi recull el telèfon d’emergències, el 112, el nom de la masia, el municipi i un codi. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, defensa que la política s’ha de fer des de la proximitat, intentant resoldre la vida de la gent. Parla d’un doble benefici:

 En la mateixa línia s’expressa la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón:

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya ha col·laborat en aquest projecte elaborant un cercador de codis d’emergència anomenat Masies 112. Permet la consulta a través de qualsevol dispositiu, ja sigui mòbil, tauleta o ordinador. Es troba a partir d’un enllaç al web del Consell Comarcal a l’apartat La Comarca.

Al marge del Solsonès, ja s’han dut a terme experiències de geolocalització similars al Berguedà i a Osona, entre d’altres.

25N: El Solsonès, 2a ABP amb més denúncies de violència masclista

La presència del conseller a Solsona ha estat coincidint amb el 25N, el Dia internacional contra la violència envers les dones. Els Mossos han fet públic avui que les denúncies per violència masclista s’han incrementat en un 13,3%, sent la dada més alta de l’última dècada. Entre el gener i l’octubre, la policia catalana ha instruït prop de 13.000 procediments per violència masclista. Per Àrees Bàsiques Policials, el districte de Ciutat Vella de Barcelona lidera el rànquing, amb 342 denúncies per cada 100.000 habitants. La segueix la del Solsonès, amb 301. El conseller d’Interior destaca la doble cara de la moneda de les denúncies en violència masclista:

 

En el conjunt del país, la tendència és a comunicar més denúncies durant l’estiu. Pel que fa als dies de la setmana, els dilluns es percep un lleuger augment mentre que per franges horàries, la majoria es concentren durant la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *