Territori de Masies celebra aquest vespre una reunió informativa telemàtica sobre la compra col·lectiva de plaques solars

Tindrà lloc a 2/4 de 8 a través de la plataforma Zoom i cal confirmar assistència prèviament a través del correu electrònic coopdesol@territoridemasies.cat o bé trucant al 660 52 85 82. Un cop inscrits a la jornada, s’enviarà l’enllaç per connectar-se.

Recordem que l’entitat ha impulsat Coop de Sol, el procés de compra col·lectiva de plaques solars per impulsar l’autoproducció d’energia en el camí de la sobirania energètica. A principi d’estiu van sorgir un centenar de persones interessades a sumar-se a la iniciativa, que han esdevingut el grup promotor. Des de llavors, s’ha estat elaborant l’oferta tècnica i econòmica. De fet, ja hi ha obertes les inscripcions formals per la compra, la tria del possible kit, l’estudi a mida personalitzat per cada persona interessada, la instal·lació i l’autoproducció.

Territori de Masies segueix el model impulsat per Som Energia Coop, capdavantera en les compres col·lectives de plaques solars i que dona suport al projecte. La compra de Coop de Sol està oberta als pobles del Solsonès i també a municipis veïns de l’Alta Segarra i el Bages Occidental. Hi poden participar persones o petites empreses que disposin de coberta o terrassa pròpies o bé que siguin copropietàries en blocs de pisos. La normativa actual reconeix que qualsevol persona o empresa pot produir i utilitzar la seva pròpia electricitat instal·lant plaques solars, sense càrrecs ni peatges.

D’altra banda, es vol crear un espai de treball conjunt amb els diversos ajuntaments tant pel que fa a la coordinació com per agilitzar tràmits o valorar la possibilitat de bonificacions fiscals a nivell d’IBI i rebaixa de la taxa d’obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *