El Procicat aprova el confinament comarcal i planteja petits canvis en les restriccions que s’aplicaran a partir de dilluns

Al sector de la restauració, es mantenen les franges d’obertura d’esmorzar i dinar, però s’allarguen una hora més. Així es podrà obrir de 2/4 de 8 a 2/4 d’11 del matí, i d’1 a 2/4 de 5 de la tarda. 

Les llibreries, que fins ara estaven subjectes a les restriccions del comerç, passen a considerar-se equipaments culturals i, per tant, podran obrir cada dia de la setmana. En aquest sentit, es mantenen les restriccions vigents per a la resta del comerç considerat no essencial.

I en l’àmbit esportiu, es permeten les competicions que donen accés a les competicions estatals i professionals; mentre que els gimnasos podran obrir al 30% de l’aforament i amb sis persones en activitats grupals. El Secretari de Salut, Marc Ramentol, assegura que no és moment de relaxar les mesures més importants:

Per això, s’ha optat per aplicar algunes correccions i petits canvis per tal de donar aire als sectors que porten mesos aguantant les restriccions:

Pel què fa a la situació epidèmica, s’està començant a deixar enrere el pic de pressió assistencial. Tot i això, no es plantegen un possible pla d’obertura a curt termini:

Amb tot, les mesures es poden veure alterades davant les noves variants del virus o l’empitjorament de la situació a les UCI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *