El CTFC construeix un laboratori de la fusta al polígon d’Olius

El nou Hub Forestal de Catalunya s’ubica just davant de l’Escola Agrària del Solsonès i l’estructura estarà enllestida abans de final d’any. Aquest matí hi han fet una visita d’obres la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya; la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas; el director de l’ens de recerca solsoní, Antoni Trasobares, i l’alcaldessa d’Olius, Marta Comitre.

Aquest Hub Forestal pretén ser un parc tecnològic d’última generació per accelerar l’ús i la valorització de la fusta local i d’altres productes no fusters com les plantes aromàtiques i els productes micològics a Catalunya. Hi uniran esforços la ciència, el sector privat i les administracions.

En una parcel·la de 3.900 metres quadrats, s’hi està construint un edifici de nova planta amb característiques exemplars de material i circularitat. Inclourà un laboratori de fusta i mobiliari, un de química verda, un d’aromàtiques i unes instal·lacions per a l’estudi de la micologia. La intenció és que aculli visites d’estudiants d’arquitectura i que sigui un punt de trobada d’experts a nivell internacional. S’hi desenvoluparan proves de concepte, innovacions i serà una incubadora d’start-ups.

Els treballs de construcció, amb un cost de 3,8 milions d’euros, es financen a través del Fons Climàtic de la Generalitat, procedent de l’impost de CO2 dels vehicles. La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, ha destacat que el sector residencial és el responsable del 6% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Boya subratlla la importància de promoure l’ús de la fusta en la construcció per mitigar el canvi climàtic:

Per la seva banda, la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, parla dels beneficis d’aquest hub forestal:

Sanitjas defensa que donant valor a la fusta se’n donen també als treballs forestals i a les finques forestals, cosa que repercuteix positivament a tots els esglaons de la cadena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *