Front comú del Solsonès per reclamar a la Generalitat una solució urgent al punt negre de l’Hostal del Boix

Arran de l’accident mortal d’un veí d’Ardèvol divendres passat a la intersecció entre la carretera de Biosca, la C-451, i la del Miracle, la LV-3002, alcaldes de la zona, Consell Comarcal i veïns víctimes d’accidents s’han concentrat aquest matí en aquest indret per demanar  una solució definitiva a aquesta intersecció. Segons dades del Servei Català de Trànsit, aquest punt ha registrat 7 accidents els últims 5 anys, a banda dels lleus dels quals no n’hi ha constància. Ho posen de relleu l’alcaldessa de Llobera, Eva Simón; i el de Pinós, Xavier Vilalta:

És per això que els ajuntaments de Llobera, Riner, Olius, Biosca, Pinós, Torà, La Molsosa i el Consell Comarcal, reclamen que es dissenyi una solució que tingui en compte que per la zona hi circula una població molt envellida i amb trànsit molt variat, des de cotxes fins a camions passant per tractors. A l’hivern, un factor afegit és la boira, que redueix molt la visibilitat del tram.

D’entre les moltes persones que han patit ensurts hi ha la Sara Nadal, de la casa de colònies La Carral. Sentim-la:

La problemàtica fa temps que dura. El Candi Viladrich, veí de la zona, explica el greu accident que va tenir en aquest mateix punt:

Des que van tenir l’accident, tant Sara Nadal com Candi Viladrich van traslladar a l’Administració una instància reclamant que es busqui una solució per a aquesta cruïlla de l’Hostal del Boix. Les més factibles semblen ser, inicialment, una rotonda, un carril d’espera o bé un pas a diferent nivell que eviti haver de creuar els dos carrils.

Arran de les demandes dels últims dies, avui mateix l’Ajuntament de Llobera ha rebut resposta de la Generalitat. Tenen cita per parlar amb el Secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, dimecres de la setmana vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *