El Consell Comarcal assumeix la gestió de la recollida de residus de la Vall de Lord

El ple d’ahir a la tarda va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Sant Llorenç, La Coma i Guixers per gestionar els residus municipals i la deixalleria de la capital. El cost anual del servei serà de 400.000 euros que, tal i com us explicàvem aquesta setmana, es repartiran els tres consistoris. Inclou tant el servei com el personal com les amortitzacions però no el tècnic que contractarà l’ens intermunicipal per supervisar la recollida. Els grups comarcals celebren l’acord i creuen que serà el pretext per canviar el model de recollida a la resta de la comarca. Xavier Castellana és el portaveu del grup d’Esquerra:

En la mateixa línia s’expressa el portaveu de Compromís Municipal i alcalde de Guixers, Jordi Selga:

Per la seva banda, el conseller comarcal de la CUP, Marc Barrera, felicita els municipis del nord del Solsonès per l’acord i emplaça l’executiu a donar-se pressa per trobar una solució per als altres municipis:

El conseller comarcal de Medi Ambient, Joan Codina, ha avançat que a partir de la setmana vinent es reprendran les reunions pel futur model de recollida de residus al Solsonès. Assegura que es posaran els tres sistemes que tenen sobre la taula –grans illetes al voltant de Solsona, 43 illetes repartides per la comarca i porta a porta de baixa freqüència- i decidir cap a on s’anirà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *