El col·lectiu Revolta Pagesa Solsonès rep el guardó L’Abella Rinerenca de la Fira de la Mel

El director del certamen, Carles Feixas, li va lliurar ahir al migdia a Ramon Vila, en representació d’aquest moviment. Per a l’alcalde de Riner, Joan Solà, aquest és un reconeixement bàsic per al desenvolupament del món rural al qual de forma urgent li fa falta un cop de timó per redreçar el retrocés demogràfic a causa de les dificultats de la pagesia per sobreviure. Per la seva banda, el representant de Revolta Pagesa va recordar les tres reivindicacions fonamentals pel Solsonès. D’una banda, va posar l’accent en el fet que entri cereal sense cap control ni aranzel fruit de l’acord amb Ucraïna, el preu de venda sigui molt barat, el mateix de fa 20 anys. De l’altra, va recordar els problemes derivats de la burocràcia com el gran retard en el pagament dels ajuts de l’Administració. També va incidir en les pastures, que es gestionen seguint lleis europees que no són aplicables amb el clima actual d’aquí. Finalment, va lamentar la gestió de la sequera i el fet que a la comarca, tot i tenir dos pantans, l’aigua se’n vagi cap a Barcelona i aquí ens quedem sense.

Entre les autoritats que van visitar la Fira de la Mel de Riner hi havia el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, que va posar en valor l’aposta per la professionalització i l’especialització del certamen, una manera de fer que esdevinguin un pol d’atracció pel sector.

La Fira de la Mel va comptar amb 38 parades de productes artesanals i de proximitat a la plaça del Santuari i una vintena d’activitats paral·leles, unes xifres que s’han triplicat i doblat respecte els inicis. Pel que fa a la jornada tècnica sobre l’apicultura de dissabte, hi van assistir una quarantena de persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *