Un acte literari i musical, una exposició de fotos i un dinar popular commemoraran el quarantè aniversari de l’Institut Francesc Ribalta

Divendres a la tarda, just abans d’acabar les classes, se’n va presentar el programa d’actes. El director de l’Institut, Pep Porredon, explica com ha sorgit el lema:

La primera proposta arribarà el 19 de desembre amb un acte literari-musical al Teatre Comarcal. Tindrà la història del centre com a fil conductor i hi participaran exalumnes. En acabar, es farà un sopar. Per la Fira de Sant Isidre, al maig, s’instal·larà una exposició de fotografies dels 40 anys d’institut al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca. Al juny, per final de curs, s’organitzarà una celebració al pati oberta tant a la comunitat educativa actual com a exalumnes i exprofessors.

En l’acte de presentació de divendres també hi va intervenir Quico Riu, l’administratiu més veterà del centre, que va explicar que la construcció de l’Institut Francesc Ribalta va ser molt important pel Solsonès en tant que per primera vegada s’oferien estudis de secundària i batxillerat sense cap cost econòmic per estudiants i famílies. Riu va explicar que l’arrencada no va ser fàcil i que les famílies van convocar una manifestació arran del retard previst en l’inici del curs. Sentim-lo:

Quico Riu també ha recordat que en aquells moments l’institut quedava lluny de Solsona, ja que fins al Centre Sanitari pràcticament no hi havia cases, tampoc carrers asfaltats ni llum i, per suposat, ni transport públic. També ha posat de relleu que el centre constava d’una sala d’alumnes, bar, una biblioteca sense llibres i el pati actual era un aparcament pels cotxes dels professors i, a més, es permetia fumar a les classes. Quico Riu ha destacat que al llarg d’aquestes quatre dècades han passat per l’institut més de  4.300 alumnes i més de 525 professors, alguns dels quals, són exalumnes. Actualment, l’Institut Francesc Ribalta supera els 500 alumnes i se situa prop de la seixantena de professors, 5 persones d’administració i serveis i dues vetlladores.  

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *