Empat tècnic entre Esquerra i Junts per Catalunya a les eleccions generals al Solsonès

Junts va sumar 2.275 vots al conjunt de la comarca, tan sols 18 més que Esquerra, que en va aconseguir 2.257. Els vots d’aquestes dues formacions sumats als de la CUP, que en va obtenir 764, revelen que al Solsonès tres de cada quatre electors es van decantar per opcions independentistes. Amb tot, la participació va ser del 71,5%, sis punts per sota dels comicis de l’abril.

Des de Junts per Catalunya, el portaveu municipal, Marc Barbens, fa una lectura positiva a nivell català per l’increment d’escons i percentatge de vots i la victòria independentista. Considera que els resultats han estat un èxit tenint en compte que venim d’unes setmanes molt difícils després de la sentència i del cansament acumulat del que qualifica d’inoperància del govern de Pedro Sánchez. Marc Barbens:

Des d’Esquerra, David Rodríguez també mostra la seva satisfacció. Assegura que eren conscients que era impossible igualar els resultats de fa mig any, les primeres eleccions en què Oriol Junqueras encapçalava la llista com a pres polític, que van arrossegar molt vot. Rodríguez també apunta que l’estratègia nacional d’Esquerra d’ampliar la base fa que en comarques com el Solsonès sigui difícil d’entendre. Amb tot, fa una lectura positiva dels resultats:

Rodríguez reconeix que, tot i que Vox ha pujat una mica, Ciutadans pràcticament desapareix. Amb tot, amb els resultats del conjunt d’Espanya d’ahir a la mà, Rodríguez veu molt difícil la formació d’un govern.

Pel que fa al Senat, el regidor de Riner Xavier Castellana tornarà a ser representant per Lleida al Senat.

La tercera força a Solsona va ser el PSC, amb 515 vots, mentre que a la comarca es va veure superat per la CUP, amb 764. Solsona FM ha intentat contactar sense èxit amb la regidora del PSC, Encarna Tarifa, per fer una valoració dels resultats.

Des de la CUP fan un bon balanç de la seva primera participació en unes generals. Oscar Garcia és regidor solsoní i portaveu comarcal de la formació:

Ciutadans va sumar ahir 153 vots, molt per sota dels 400 i escaig de l’abril. El PP va obtenir-ne 166, una cinquantena més que el 28-A; la mateixa tendència de Vox, que va augmentar de 111 a 166. En canvi, En Comú Podem, amb 417, en va retallar una setantena.

Una de les dades curioses que deixen els comicis d’ahir és l’empat a 25 vots entre Esquerra i Junts a Castellar de la Ribera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *