Oberta la convocatòria d’ajuts a la mobilitat a estudiants universitaris dels territoris d’alta muntanya, entre els quals, el Solsonès

Són per sufragar despeses de desplaçament i allotjament de les famílies residents a les comarques del Pirineu que tinguin algun dels seus membres matriculat en una universitat catalana aquest curs acadèmic. Les sol·licituds es poden presentar fins al 8 de maig i l’import màxim és de 2.000 euros.

En aquesta edició, el Departament de Recerca i Universitats ha ampliat les beques als residents del Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès. Conseqüentment, ha triplicat el pressupost de la convocatòria dels 392.000 euros de l’any passat a més d’un milió d’euros.

Poden optar a aquesta línia d’ajuts les famílies dels estudiants universitaris que no superin els llindars de renda familiar i de patrimoni. L’alumne ha d’estar matriculat en un mínim de 60 crèdits anuals d’uns estudis de grau presencials. Els alumnes que no siguin de primer curs, han d’haver superat el 80% dels crèdits matriculats l’últim curs, excepte les branques d’enginyeria i arquitectura, quan el requisit es redueix al 60%.

El curs passat es van atorgar 259 ajuts de mobilitat, el 65% a dones. El Solsonès va ser la comarca amb més beneficiaris, amb un total de 76 persones, gairebé un de cada 3 del total.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *