Més de 500 persones presencien un debat electoral plàcid i sense retrets

La sala polivalent va registrar ahir al vespre una bona entrada per escoltar els cinc candidats a l’alcaldia que hi van voler participar. Els caps de llista van exposar les seves propostes programàtiques sense entrar en polèmiques ni en confrontacions. L’habitatge va ser el primer i tema principal. La candidata d’Esquerra, Judit Gisbert, va afirmar que la prioritat és augmentar el parc d’habitatge públic amb l’oficina d’habitatge mentre que Marc Barbens, de Treballem per Solsona, va acusar el govern de no tenir lideratge per resoldre aquest problema. Des de la CUP, Pilar Viladrich va defensar les propostes de crear una oficina d’habitatge que implanti un pla amb augment de sòl públic; insistir amb ajuts per a la rehabilitació d’habitatges en desús i aplicar mesures fiscals que gravin els tenidors d’habitatges buits. En aquesta mateixa línia, Mohamed El Mamoun, del PSC, vol posar en marxa una assegurança per garantir als propietaris cobrir possibles despeses de vandalisme o impagaments. Així mateix, proposa crear una borsa jove d’habitatge per afavorir l’emancipació. Per la seva banda, Elis Colell, de Junts per Solsona, considera que el problema de l’habitatge s’ha d’abordar conjuntament.

El Camp del Serra, la mobilitat a l’entorn de la plaça del Camp, urbanisme i la instal·lació d’energies renovables van ser alguns dels temes tractats en el primer bloc. En el segon, els candidats van respondre les preguntes d’Empresaris per al Solsonès de l’àmbit econòmic i també van parlar de comerç local i de polítiques socials. Educació i Cultura són les altres qüestions que es van posar sobre la taula a la recta final del debat.

Sentim els candidats en un fragment del seu minut final demanant el vot. Mohamed El Mamoun diu que en aquestes eleccions hi ha en joc el canvi real:

Elis Colell va apel·lar al vot per Junts com a útil per incidir a nivell de municipi, de comarca i de país. Exposa els motius pels quals volen tenir presència al consistori:

Marc Barbens, de Treballem per Solsona, assegura que és el moment pel canvi després de 16 anys d’Esquerra al govern:

Pilar Viladrich argumentava que la CUP té un projecte global de ciutat, que han fet un programa amb coherència interna i que saben com fer-lo possible amb un equip preparat:

Des d’Esquerra, Judit Gisbert apel·lava a la feina feta com a aval per seguir al capdavant del consistori:

Podeu recuperar el debat complet a l’apartat d’Eleccions Municipals 2023 del web de Solsona FM. La setmana vinent seguim amb les entrevistes als candidats, cada dia a 2/4 de 8 del vespre excepte dijous, que hi ha ple municipal que també us transmetrem. Així mateix, els propers dies us anirem donant més detalls del programa especial de la nit electoral del diumenge 28 a partir de les 8 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *