L’Ajuntament de Solsona actualitza el cens de piscines per comprovar que no s’omplin en situació excepcional de sequera

L’últim data del 2008, amb 59 piscines registrades, un volum que en 15 anys ha augmentat. És per això que fa una crida a tots els propietaris que la registrin a l’Ajuntament abans de l’1 de juny o que n’actualitzin les dades. Es pot fer a través de la seu electrònica o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Es demanen les dades de la titularitat, la situació i any de construcció, la capacitat en metres cúbics, la procedència de l’aigua i l’estat actual. També s’hi inclouen les estructures fixes o desmuntables de més de 5.000 litres. La normativa només permet el reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l’aigua. La resta, es comprovarà amb la lectura del consum i imatges aèries que no s’omplin.

Al mateix temps, s’ha difós un altre ban d’alcaldia per recordar les mesures que s’apliquen en la fase d’excepcionalitat, que malgrat les últimes pluges es manté activa. Cada habitant pot consumir un màxim de 230 litres diaris, incloent les activitats agrícoles, ramaderes, industrials i comercials. Això implica que no es poden regar jardins i zones verdes si no és per a la supervivència de plantes i arbres i només es pot fer amb regadora o gota a gota. Tampoc es poden netejar voreres, carrers, paviments o façanes amb aigua potable. Els vehicles només es poden rentar als establiments dedicats a aquesta activitat amb sistema de recirculació de l’aigua.

Aquesta setmana s’ha reunit el grup de treball de seguiment de la sequera a Solsona. Entre les mesures que fa setmanes que s’apliquen hi ha el reg de l’arbrat amb aigua de pou, la regulació de la pressió de l’aigua des del distribuïdor i la reducció de l’aforament de la conducció del dipòsit de la Salada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *