Lleugera millora de les dades de l’atur al Solsonès després de dos mesos en augment, amb una disminució en 7 persones

Més de la meitat han estat a Solsona, on quatre persones han trobat feina durant el mes d’octubre. La Coma i la Pedra, Lladurs, Olius i Sant Llorenç de Morunys també han millorat la xifra d’aturats.

Per contra, Pinós, amb 3 persones; i Odèn, Pinell i Riner, amb una; són els pobles que han vist augmentar la taxa d’atur. Amb aquestes dades, la comarca compta amb un total de 468 desocupats.

I al conjunt de Catalunya s’ha trencat una dinàmica de tres mesos a l’alça amb una caiguda de més de 6.300 persones.

Des del Govern de la Generalitat han destacat la solidesa del mercat laboral català en un mes d’octubre on no s’ha notat l’impacte de la inflació. En parlava el secretari de Treball, Enric Vinaixa:

La davallada s’ha concentrat, principalment, en el sector serveis, amb un 86% del total. Les dones continuen sent majoria a les llistes d’aturats amb més d’un 57%, i el pes dels joves de menys de 25 anys ha pujat i passa del 5,7 al 6%.

Qui no veu amb tan bons ulls aquesta millora de l’atur és la patronal de petites i mitjanes empreses: Pimec. De fet, qüestiona que l’atur hagi baixat a l’octubre i assegura que les dades són una ficció estadística.

Tot plegat a partir d’un canvi de criteri que ha aplicat el Ministeri de Treball i a l’hora de considerar les persones que es compten al total de desocupats. Des d’aquest mes d’octubre en queden exclosos els fixos discontinus, que són aquelles persones que tenen un contracte que se suspèn i s’activa en funció de l’època de l’any. En parlava el secretari general de Pimec, Josep Ginesta:

Per això demanen al Ministeri que doni explicacions sobre aquest canvi de criteri i que les dades es comptin amb transparència i claredat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *