La taula de treball del Centre Sanitari del Solsonès estableix les bases del nou model de gestió de l’equipament

El grup de treball ha arribat a un compromís comú amb l’objectiu de millorar l’ens i la sanitat a la comarca. Les han subscrit els grups polítics comarcals d’Esquerra Republicana, l’Agrupació d’Electors Independents i la CUP. Junts per Catalunya, si bé ha format part del grup de treball, finalment no ha signat l’acord. Sí que hi han donat el vistiplau la presidenta del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, el president del Consell d’Alcaldies, el conseller comarcal de Salut, l’alcaldessa de Solsona i la representant dels treballadors de l’ens. La presidenta del centre, Sara Alarcón, explicava els punts acordats:

Són un total de 6 condicions que haurà de complir l’entitat que gestioni el centre en un futur, que Alarcón qualifica de factors estratègics. Així, l’acord reclama mantenir i millorar els serveis actuals com l’assistència primària, l’àrea sociosanitària, les especialitats i la base SEM, entre d’altres. També demana que s’hi destinin els recursos necessaris pel seu manteniment. Pel que fa a la governança participada, el compromís posa de manifest la necessitat que qualsevol qüestió que afecti al tancament, dissolució o acció similar ha de tenir el vistiplau del territori a través dels seus representants. Una altra qüestió que urgeix és l’edifici on es presten els serveis, ja que l’actual és vell, precari i obsolet i subratllen que no s’hi poden prestar les funcions amb la qualitat que es requereix.  

El proper pas serà traslladar aquestes bases al Departament de Salut de la Generalitat a la comissió bilateral per determinar el futur de l’ens de salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *