La Generalitat es retira a última hora com a acusació en el judici al navesenc Josep Rosas

En la vista celebrada ahir a l’Audiència Provincial de Barcelona pels fets al Parlament del 30 de gener del 2018, durant la investidura fallida del president Puigdemont, el govern català s’ha fet enrere. Argumenten que la decisió inicial de presentar-se com a acusació es va prendre durant l’aplicació del 155 i afirmen que ara han optat per retirar-se en tant que s’han revisat les imatges i cap mosso queda lesionat ni ferit. Expliquen que tampoc hi ha cap agent que hagi demanat que la Generalitat es personi i no hi ha cap bé públic que hagi quedat malmès, una situació en la qual sí que estarien obligats a personar-se. Recordem que la Generalitat li demanava una pena de 3 anys i 10 mesos de presó per desordres públics i atemptat a l’autoritat. L’acusat considera que aquesta retirada de la Generalitat a última hora és fruit de la pressió popular que hi va haver el dia abans després que fessin rebombori sobre el seu cas Bombers i Agents Rurals per la República i altres sectorials de l’ANC i de Mossos, entre d’altres. Afirma que tant en el moment de presentar-se com a acusació com ara hi ha els mateixos partits al Govern i que si bé no tenien cap pla real per tirar endavant la independència, sí que tenien plans per condemnar-lo a presó a ell i escarmentar el seu entorn. Josep Rosas al·lega motius polítics darrera del seu cas:

La Fiscalia demana tres anys de presó a Josep Rosas i l’acusa de picar una cadena de la Ciutadella i agredir un mosso durant la investidura fallida de Puigdemont i l’acusat nega els fets. Rosas ha explicat a Solsona FM que durant el judici els agents dels Mossos d’Esquadra que l’acusen d’agredir-los es van contradir sobre els fets. Segons la fiscalia, el 30 de gener de 2018 a 2/4 de 6 de la tarda Josep Rosas amb un martell va colpejar les cadenes que barraven el pas al recinte del Parc de la Ciutadella per trencar-les, tot i que no ho va aconseguir. Quan agents dels Mossos de paisà es van identificar com a policies i li van dir que parés, no els va fer cas. Els Mossos el van fer retirar de la porta i li va passar el martell a un altre individu, ell va donar una puntada de peu i una empenta a un dels agents i va córrer per intentar fugir però una dotació policial el va poder reduir.

Per la seva banda, l’acusat va declarar que va entrar al parc de la Ciutadella quan la porta ja estava oberta i que va anar a una altra porta més a prop del carrer Wellington i va veure a terra un martell de paleta que li va cridar l’atenció i va fer servir per picar la cadena però no pas el pany. Llavors, un altre noi que es va identificar com a enginyer del Maresme li va dir que no picava bé i li va donar el martell i aquest segon va continuar picant. Llavors, Rosas ha explicat al judici que va sentir que uns homes li van cridar que eren policies però no li van ensenyar cal placa identificativa. Afirma que el van agafar pel cap, les espatlles, la cintura i les cames i va caure per una traveta dels agents, una caiguda amb la qual es va fer mal al genoll i el va deixar 9 mesos de baixa. Rosas nega que donés cap puntada de peu o empenta als agents. Ahir al judici l’agent va reconèixer que l’acusat no li va fer mal i que la porta no va patir desperfectes i, per tant, Josep Rosas considera que se’l jutja per idees i intencions. En aquest sentit, l’acusat no és optimista sobre la sentència que ha d’arribar en un període d’entre una i tres setmanes. 

           

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *