Càritas Lleida, Solsona i Urgell doblen i en algun cas tripliquen els ajuts per a aliments amb la crisi de la Covid-19

Ho van posar de relleu ahir en el marc de la presentació de la Memòria 2019. A les tres diòcesis, entre març i maig, han atès 1.615 famílies i unes 5.000 persones, un 40% de les quals no havien acudit abans a Càritas o feia molts anys que no s’hi adreçaven. Sumant els tres mesos han invertit en ajuts a famílies per a l’adquisició d’aliments 62.000 euros, respecte els 11.000 del febrer. Durant el confinament, han continuat oferint atenció presencial i telefònica. Amb tot, la majoria de voluntaris, en tant que són gent gran, han hagut de deixar de prestar la seva col·laboració en ser població de risc i les seves tasques han hagut de ser assumides per tècnics de l’entitat. Malgrat això, també han rebut la col·laboració puntual d’altres persones. En aquest sentit, Càritas fa una crida a nous voluntaris, especialment, entre la població més jove.

Pel que fa a la Memòria 2019, les Càritas Lleida, Solsona i Urgell, l’any passat van atendre directament 9.000 persones i van donar suport a 19.500 més. El director de Càritas Lleida, Rafel Allepuz, considera que aquestes dades no són positives:

L’any passat, a la diòcesi solsonina es van destinar 937.000 euros a l’acció social i 1,3 milions en la tasca d’inserció sociolaboral.

           

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *