La 2a edició del cicle ‘Riner és cultura’ comptarà amb una vintena d’actuacions durant l’estiu

Concerts, xerrades, teatre i exposicions ompliran els diferents nuclis del municipi a partir de demà, amb l’homenatge a Montserrat Torrent al Miracle, i fins al 3 de setembre. Hi haurà propostes locals i de quatre festivals: l’Espurnes Barroques, l’Itinera dels Micropobles, el Festival de Música Antiga dels Pirineus i l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona.

L’alcalde de Riner, Joan Solà, destaca l’objectiu d’aquest cicle:

  Per la seva banda, el superior de la comunitat benedictina del Miracle, Xavier Poch, recorda que l’acollida de concerts és una tradició que ve d’anys enrere de la mà del pare Daniel Codina:

La programació arrencarà demà a 2/4 de 9 del vespre al Miracle amb l’Homenatge a l’organista Montserrat Torrent en el marc del Festival Espurnes Barroques, que oferirà una nova actuació la setmana vinent. El 18 de juny el local social de Freixinet acollirà la representació teatral de l’alumnat de l’escola mentre que el dia 18 el Consell Cultural Francesc Ribalta portarà al Miracle el Seminari d’Història del Solsonès. Al marge de la revetlla de Sant Joan a Freixinet, la Casa Gran del Miracle acollirà a final de mes un concert del Festival Itinera i dues exposicions. La que obrirà portes el dia 25 és dels 60 anys de l’Associació Nacions Unides i porta per títol “Un món en pau, un art en llibertat”. N’explica els detalls l’alcalde de Riner, Joan Solà:

Una altra mostra destacada és la que s’inaugurarà el 31 de juliol. Porta per títol “Intimitats de tots els temps”. El seu comissari, Màrius Codina, destaca que s’hi podran trobar imatges i objectes del que passava a dins de casa entre els segles 19 i 20 i que s’intentava amagar. S’hi trobaran des de cartes d’amor i escenes íntimes fins a latrines romanes i roba interior.

Entre la programació també en destaca el concert-vermut amb Big Mama per la festa de Sant Cristòfol a Freixinet i la realització d’un concert del Festival Itinera a Santa Susanna a l’agost. El segon cicle “Riner és cultura” es tancarà el 3 de setembre amb una conferència sobre “Tomàs Boix i les arrels del paisatgisme al Solsonès” a càrrec d’Ovidi Cobacho. La presentació del cicle es va tancar amb el tast d’un nou vi del Celler del Miracle, el Mènsula Blanc, que properament es posarà a la venda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *