El Solsonès multiplica per 5 la xifra de contagis en només una setmana i arriba als 78 positius

En els darrers 7 dies, s’ha passat de 17 casos a 78 sense comptar els contagis del brot de la residència de gent gran. Unes dades que des del Centre Sanitari, el doctor Juan Campus, atribueix a les festes de Nadal.

Els positius s’han detectat a partir de 234 proves PCR i 32 testos d’antígens; a més, el rastreig i seguiment de contactes estrets ha posat de manifest que no s’han seguit les recomanacions i s’han produït trobades superiors a les 15 o 20 persones per Nadal.

Des del Centre Sanitari i l’Ajuntament consideren que la situació actual és molt greu i lamenten uns resultats que coincideixen amb el brot i la tornada a l’escola. L’alcalde, David Rodríguez, lamenta que NO tothom hagi sabut fer el sacrifici que es demanava i adverteix que ara toca purgar-nos de tot el que no hem fet bé, minimitzar els contactes socials i potenciar el teletreball sempre que es pugui. Per la seva banda, el director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, apel·la a ser més conscients del risc de la malaltia i ser més responsables, ja que si es continua així tot el sistema sanitari i la població en poden acabar patint greus conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *