S’incorporen sis nous professionals en l’equip de la residència d’avis de Solsona

Des de l’inici del brot són 16 les persones que han entrat a treballar a l’Hospital Pere Màrtir Colomés per fer front a les 42 baixes per Covid de les dues últimes setmanes.

La plantilla s’ha reforçat amb 10 auxiliars de geriatria, un metge a jornada parcial, un fisioterapeuta, una persona de suport a direcció, una altra de manteniment, una infermera i un enllaç de menjador. La seva feina també es complementa amb la contractació d’empreses externes en els serveis de neteja i bugaderia. Paral·lelament, s’han començat a repetir els tests PCR als primers treballadors que es van contagiar que, si donen negatiu, es podran reincorporar.

Preguntada sobre si està previst que la Generalitat intervingui la residència de Solsona, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’intervenen les residències des del primer moment en què es detecta un brot, fent una actuació de salut pública en coordinació amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i les residències. Amb tot, la consellera puntualitza que aquestes intervencions no sempre impliquen un canvi en l’entitat gestora, que només es duu a terme en cas que aquesta no pugui resoldre aspectes com la substitució de professionals o la impossibilitat de sectoritzar, la qual cosa no es dona a Solsona:

Per la seva banda, la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés agraeix la comprensió de les famílies dels 16 usuaris traslladats a Igualada en aquesta difícil decisió presa per protegir-los. Puntualitzen que s’hi està en contacte permanent per fer-ne el seguiment. Així mateix, la fundació agraeix la iniciativa de la parròquia i la Confraria de la Mare de Déu del Claustre de programar una novena a la Mare de Déu amb motiu de la pandèmia i la seva afectació a la residència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *