El SIAD posa en marxa un nou cicle de cinema amb mirada social i feminista

Porta per títol “La Cinèfila” i constarà de dues projeccions al Teatre Comarcal aquest dijous i el vinent a les 9 del vespre. S’hi podran veure pel·lícules que han obtingut un reconeixement destacat.

Aquest dijous es projectarà la cinta espanyola estrenada enguany “Cinco lobitos”, dirigida per Alauda Ruiz de Azúa. Protagonitzada per Laia Costa, posa l’accent en les llums i ombres de la maternitat. S’hi aborden qüestions de l’agenda feminista com la imposició de les cures a les dones o el laberint de la criança en una societat que dona l’esquena a la maternitat. La pel·lícula ha rebut diversos premis al Festival de Màlaga d’aquest any.

La setmana que ve serà el torn de “Retrato de una mujer en llamas”. S’ambienta a la França de l’any 1770. Una pintora, Marianne, rep l’encàrrec d’una comtessa per pintar el retrat de noces de la seva filla Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent i que té molts dubtes sobre el seu imminent matrimoni. La pintora ha de fer el retrat sense que ella ho sàpiga i és en aquest joc de mirades que sorgeix la complicitat, el desig i l’emotivitat. La cinta va ser premiada al Festival de Cannes del 2019 com a millor guió.

“La Cinèfila” és un cicle promogut pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès que s’emmarca en el Pla comarcal de polítiques feministes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *