El govern municipal de Solsona proposa dues noves mesures per incentivar el mercat d’habitatges de lloguer a través de l’IBI

Es vol establir una bonificació del 50% per a aquells immobles d’ús residencial destinats al lloguer que formin part de la Borsa d’Habitatge Municipal, que actualment són 145. D’altra banda, es proposa un recàrrec del 50% de la quota líquida de l’impost per als pisos desocupats permanentment de forma injustificada. Aquesta és la modificació d’ordenances fiscals per al 2024 més destacada que es votarà aquest vespre, a 2/4 de 8, en el ple extraordinari de taxes de l’Ajuntament de Solsona.

Al marge de l’IBI, la proposta inclou aportacions de l’oposició. Junts per Solsona ha demanat igualar al 20% els descomptes per a l’Escola Municipal de Música. Serà per famílies nombroses i monoparentals i per a tots els membres de la família que hi estudiïn. També s’hi afegeix el preu d’un tercer instrument, fins ara no previst.

Treballem per Solsona ha demanat incrementar del 50 al 60% la bonificació de l’impost sobre construccions. Serà només en les obres de rehabilitació que incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar. D’altra banda, es crea una nova taxa més econòmica, de 50 euros, per a aquells casaments civils de despatx que no utilitzin la sala de plens.

En total, s’actualitzaran 11 ordenances fiscals, en la majoria de casos, per revisió de preus, canvis en el redactat i inclusió de conceptes nous. És el cas de la recollida d’escombraries per als residus que es porten a la deixalleria, els treballs relacionats amb els columbaris al cementiri, les taxes d’instal·lacions esportives o llar d’infants i la creació d’una nova taxa de 6 euros per a l’ús de la zona adaptada per a autocaravanes.

En el ple d’aquest vespre també es porta a votació una modificació de crèdit de 10.000 euros per l’increment de les retribucions del 0,5% del personal municipal. Aquest ve marcat pel govern espanyol i té caràcter retroactiu des del gener. Es finançarà amb transferència de partides i el fons de contingència.

Finalment, es votarà la modificació dels estatuts del consorci del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. L’Ajuntament de Solsona n’és membre de la Junta i aquest és un tràmit que han de fer tots els organismes que en formen part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *